Couperose is een ongevaarlijke, maar vervelende huidaandoening die meestal gepaard gaat met abnormale roodverkleuring van de wangen en/of neus, soms ook van het voorhoofd en de kin. Het lijkt alsof u continue bloost. Couperose is het gevolg van een abnormale toename of uitzetting van een aantal kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat. Door het voortdurend uitzetten kunnen deze adertjes zich permanent gaan verwijden waardoor de roodheid niet meer verdwijnt.  

Picture

Couperose komt voor vanaf de leeftijd van 20 jaar. Het komt vaak voor bij mensen die veel buiten werken aangezien de voornaamste factor van het ontstaan van couperose, ultraviolette straling en kou is. Voor een deel is het ook erfelijk bepaald, de ene heeft al sterkere vaatwanden dan de andere.  Ook roken en overmatig alcoholgebruik werken het ontstaan van couperose in de hand.

Hoe voorkomen?

Grote temperatuurverschillen en alles wat warmte opwekt, zoals sauna, zonnebaden,… kunnen couperose uitlokken. Ook sommige voedingsproducten hebben een invloed. Met name alcohol en hete specerijen.

Er bestaat geen geneesmiddel tegen couperose, maar tegenwoordig is deze aandoening goed te behandelen met een laserapparaat bij bijvoorbeeld een huidtherapeut.  Het ontstaan van nieuwe verwijde bloedvaatjes kun je vertragen door gebruik van goede gezichtsverzorgingsproducten. Hoe beter der huidconditie, hoe kleiner de kans op couperose. Dr. Baumann heeft een speciaal ampul en crème in het assortiment op basis van “paardekastanje extract” (horse chestnut), dat zorgt voor een betere doorbloeding en een versteviging van de wanden van de bloedvaten, wat bij aanleg voor couperose zeker aan te raden is om te gebruiken.

Wanneer couperose veel in je familie voorkomt, is het ook geen slecht idee om preventief producten met “horse chestnut” te smeren.

Camouflage van de couperose huid.

Naast goede resultaten voor wat betreft natuurlijke en gezonde behandeling met o.a een milde reiniging en “Horse chestnut” als extra werkstof heeft DR. BAUMANN ook alles in huis om couperose optisch weg te werken. Dit doe je aan de hand van mooie, natuurlijke make-up, zonder maskereffect.  Om de roodheid van de couperose zelf weg te krijgen, gebruiken we een concealer stick met groene basis.

Wil u graag meer informatie over de DR. BAUMANN behandeling of over het gezond camoufleren van Couperose, neem dan contact met mij op.