De Dr. Baumann dagelijkse Skincare Routine

Het kan jaren goed gaan voordat je last krijgt van bijvoorbeeld een allergische reactie, eczeem, een overgevoeligheidsreactie of vervroegd verouderde huid ,terwijl de intentie goed was: je huid verzorgen en dus zo gezond mogelijk houden. Vaak heb je er al veel geld aan uitgegeven. De bedoeling is dus goed, want je hebt de moeite genomen je huid te verzorgen. Alleen schadelijke ingrediënten brengen de huid uit balans, wat dus zonde is van je geld, tijd en moeite. Door wel de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, is je huid beter bestand tegen allerlei huidproblemen, omdat de huidweerstand zo hoog mogelijk gehouden wordt. Dit kan heel makkelijk thuis door huidverzorgingsproducten te gebruiken die de huid ondersteunen en die geen schadelijke effecten hebben op de huid. Zo kun je je huid heel makkelijk in optimale conditie brengen en de huidbarrière zo sterk mogelijk houden. Hier geldt dan ook dat je beter niets kan smeren dan iets slechts op je gezicht smeren. Hoe je je gelaat het beste kan verzorgen met de Dr. Baumann producten lees je hieronder!

Stap 1: Reinigen

Je huid ontdoen van dode huidcellen, vuil, overtollige talg, make-up en vrije radicalen is de basis van een goede huidverzorging. Doe je dit niet goed, dan heb je minder profijt van de verzorging die je aanbrengt en zal je huid eerder verouderen. Het reinigen kan je afhankelijk van je huidtype doen met een Cleansing Milk of Cleansing Gel. De Cleansing Milk doe je bij een normale en droge huidtypes zonder al teveel onzuiverheden. De Cleansing Gel gebruik je voor de normale en vette of de onzuivere huid.

Stap 2: Nareinigen

Een lotion is de volgende stap die je neemt na het reinigen. Een lotion stabiliseert de pH-waarde van de huid, verwijdert de laatste vet-en vuil restjes en bereidt de huid zo optimaal voor op de volgende verzorgingsfase: Liposomen!

Stap 3: Liposomen

Als de huid nog vochtig is van de lotion, breng je een liposomen gel aan. Deze zal dan makkelijker en zuiniger uit te smeren zijn. Het gebruik van een lotion van tevoren is cruciaal, omdat de liposomen op een vetvrije huid het beste de huid in kunnen. Doe je dit niet, dan blijven ze op de huid liggen en zal het niet anders zijn dan een gewone crème, wat uiteraard zonde is!

Lees in deze blog meer over liposomen!

Stap 4: Aanvullende verzorging (alleen naar huidbehoefte)

Mocht je huid 1,5 uur na het aanbrengen van de liposomen nog trekkerig aanvoelen, dan heeft je huid vermoedelijk een tekort aan huideigen talg: een droge huid. Dan is het zeker aan te raden om een aanvullende crème aan te brengen. De huid werkt als een spons wat vetopname betreft. Het is de kunst om de huid precies goed genoeg te verzadigen, zonder een vette laag te worden die erop blijft liggen. Doe je dit niet bij een droge huid, dan zal je eerder eczeem en/of couperose krijgen. Ook zal de werking van de liposomen een stuk minder effectief zijn, gewoonweg omdat je huid het niet vast kan houden, doordat hij teveel open staat.

Stap 5: Oogverzorging

Bij een droge oogcontour of vanaf een leeftijd van 25/30 jaar is het aan te raden om een aparte oogcrème te gebruiken. De huid is daar dunner dan de rest van je gezicht en dus kwetsbaarder voor disbalans, schrale huid en vroegtijdige rimpels. Ook als je onderbroken nachten hebt, is het zeker aan te raden, zodat je blik er frisser en verzorgder uitziet. Een oogcrème is qua olie en vitamine verhouding een stuk geconcentreerder dan een gewone crème, wat dus zeker een aanvulling is op de dagelijkse verzorgingsroutine,

Lees hier wat goed slapen voor je huid doet!

Heb jij een dagelijkse verzorgingsroutine wat je wilt delen? Reageer dan hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *