Gezichtsverzorging deel 1: Dagverzorging

Ik krijg vaak de vraag hoe je je huid nou het beste dagelijks kan verzorgen. Ik kan het me zo voorstellen, omdat er zoveel producten op de markt zijn, zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom leek het mij erg leuk en nuttig om daar eens een artikel over te schrijven!

Een goede dagverzorging is de belangrijkste basis voor een schone, mooie en gezonde huid. Je bent beter beschermd tegen vervuiling d.m.v. make-up en de lucht. Uitdroging door de verwarming en het koude weer wordt ook zoveel mogelijk beperkt en rimpelvorming wordt vertraagd. De huid ziet er gelijk al rustiger en verzorgd uit en de teint is mooier. Veel mensen onderschatten hoeveel invloed een goede dagverzorging op de huid heeft. Het is iedere dag weer een behandeling thuis! Hoe u dat kunt doen, leest u in deze blog!

Stap 1: Reinigen

Allereerst is het belangrijk om je gezicht en hals te reinigen. Hiermee haal je het vuil weg, zoals make-up en andere schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stofjes die in de lucht zitten en uw huid sneller verouderen. Daarom zijn die erg belangrijk om van u huid af te wassen. Dit kan je doen d.m.v.:

-Een milk: Geschikt voor alle huidtypen, maar raad ik af voor een zeer onzuivere huid, acne huid of (hele) vette gecombineerde huid. U kunt hier ook uw ogen mee reinigen, zolang het niet waterproof is.
Masseer de milk in op uw gezicht en hals. Haal het eraf onder de douche, met een washandje of een (evt. vochtig) watje. Met een watje zou ik alleen adviseren bij een zeer droge huid.

-Cleansing gel: Geschikt voor veel huidtypen behalve een droge huid, zeer vochtarme huid of een huid wat aanleg heeft voor eczeem.
Pak de gel en emulgeer tot een lichte schuim in uw handen. Masseer daarna in op uw gezicht en hals en laat heel even intrekken. Haal het eraf onder de douche of met een washandje.

reiniging

Stap 2: Lotion of Tonic

Door de reiniging is de zuurgraad van uw huid wat aangetast, staan de poriën nog open en is uw huidvet eraf gewassen (talg). Uw huid staat nu teveel open voor schadelijke stoffen en het vocht kan ook makkelijker uit uw huid verdampen (wat niet de bedoeling is!). Daarom is de lotion of tonic een onmisbare stap in de huidverzorging! Die zorgt ervoor dat uw poriën weer sluiten, de zuurgraad (PH huidneutraal is 5,5) weer herstelt wordt en eventueel restjes vuil en reinigingsmiddel nog goed verwijderd worden.

Doe de lotion op een watje en strijk met ronddraaiende/strijkende bewegingen over uw huid. Gebruik uiteraard een lotion of tonic geschikt voor uw huid.

Stap 3: Liposomen gel & gezichtscrème

Nu is uw huid perfect schoon en voorbereid op de verzorging. Het kan zijn dat uw huid een beetje strak aanvoelt, omdat de talg helemaal van uw huid afgewassen is. Ik zou u adviseren zo snel mogelijk na de lotion of tonic uw huid in te smeren. Daardoor verdeelt de gel of crème makkelijker en heeft u minder product nodig. Het is dus prettiger en zuiniger!

Dr. Baumann adviseert u eerst een liposomen gel aan te brengen geschikt voor uw huid. Daarna kunt u (indien nodig) een verzorgende crème aanbrengen.

Vanaf 25 jaar adviseer ik ook een oogcrème of oog gel te gebruiken (vooral in de avond). Dit vertraagt de rimpelvorming rondom de ogen. Ook vermoeide ogen kunt u hiermee kalmeren (vooral als u zwanger bent of net bevallen en slecht slaapt). Naar wens kunt u het (na een paar jaar) ook in de ochtend gebruiken. Gebruik dan een vetvrij oog product zoals een oog gel als u wilt dat u make-up mooi blijft zitten.

Er zijn heel veel verzorgingsproducten op de markt. Als u echt goed advies wilt, kunt u het beste naar een schoonheidsspecialiste gaan. Die kan u precies advies geven welke producten geschikt zijn voor uw huid! Het merk Dr. Baumann spreekt mij erg aan, omdat het zeer natuurlijke producten heeft, die weinig allergische reacties zal veroorzaken. Ook bevat het geen minerale olie, parfum en dierlijke ingredienten. Lees in deze blog wat minerale olie voor negatief effect heeft op uw huid!

Deze 3-stappen herhaal je 2 keer per dag, in de ochtend en in de avond. Nu kunt u overdag nog make-up aanbrengen natuurlijk. Heeft u een droge huid, breng die dan gelijk aan. Als u een vettere huid heeft, zal ik de crème eerst in laten trekken.

154-gezichtsverzorging_resized

Tips

-U kunt het nog intensiever aanpakken door vóór de verzorgingscrème een ampul te gebruiken. Doe dat dan in de avond, want ’s nachts neemt de huid meer op, omdat u in rust bent. Het kan ook in de ochtend en avond, maar als u kiest het liefste de avond.

-Ga nooit gelijk na een gezichtsbehandeling naar de winkel om u te laten adviseren. Dit kan een verkeerd beeld geven van uw huid en u kan dus de verkeerde producten geadviseerd krijgen. Niemand kent uw huid beter dan uw schoonheidsspecialiste

-Reinigingsdoekjes en reinigingslotion(2 in 1) zijn zeer schadelijk voor de huid. Het reinigt uw huid niet goed genoeg en kan zelfs een irriterende uitwerking hebben doordat er veel op de huid achterblijft. Ook kan het uw huid uitdrogen en de zuurgraad aantasten.

Hopelijk hebben jullie nu wat meer duidelijkheid gekregen over een goede dagverzorging. Hebben jullie nog vragen, tips of ervaringen die je zou willen delen? Reageer dan hieronder!

Wilt u uw huid nog beter verzorgen, lees dan deze blog over aanvullende dagverzorging!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.