Schoonheidsslaapjes bestaan!

Een druk leven met stress en een chronisch slaaptekort, zijn niet bepaald bevorderlijk voor een mooie huid.

Overdag heeft je huid het druk met je lichaam te beschermen tegen allerlei boosdoeners zoals UV-straling, koude, hitte, luchtvervuiling, sommige make-up en bacteriën. Het is dan ook heel belangrijk om je huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen en verzorgen, zodat de huid zo goed mogelijk kan functioneren. Voor een mooie huid is het ook heel belangrijk om regelmatige nachtrust te hebben.

Tijdens je slaap wordt de schade die je overdag opgelopen hebt in de loop van de nacht geleidelijk aan geneutraliseerd. Je huid heeft dan alle rust aangezien er ’s nachts bijna geen belastende factoren zijn en heeft zo wat ademruimte om zichzelf te herstellen.

http://gezond10.nl/beauty/schoonheidsslaapje/

Ook daalt tijdens je slaap het stressniveau, waardoor er minder stresshormonen in je lichaam vrijkomen. Dat is erg goed, want hoe minder stress, hoe mooier je huid. Stress stimuleert namelijk de aanmaak van het hormoon cortisol, dat ook wel ‘’stresshormoon’’ wordt genoemd.

Het teveel aan stresshormonen breekt je lever af, maar als er teveel van is en het de toestroom niet aankan, wordt het hormoon in de omliggende weefsels afgezet. Dat activeert de talgproductie, met een onrustige huid en/of puistjes als gevolg.

Conclusie is dus dat voldoende uren slaap en de nodige rust in je hoofd (ook overdag), een belangrijke bijdrage kan leveren aan de algehele conditie van je huid!

Tip. Smeer ’s avonds voor het slapen gaan ook de handen, voeten en lippen in. Er zijn dan weinig belastende factoren, zodat de verzorging het meest optimaal is!

-Gebruik voor de lippen de Dr.Baumann Lipstick. Die beschermd en voedt de tere huid van je lippen.

-Voor de handen en voeten kunt u het beste de Dr.Baumann Chapscream gebruiken. Dit is een super intensieve verzorging voor de extreem droge, verhoornde (verdikte) huid om zo kloven en barsten te voorkomen en/of te herstellen. Deze crème bevat Sheabutter, Jojobaolie, ureum, vitamine C en vitamine E.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *