Scrubben

Scrubben, peelen, exfoliëren betekent allemaal hetzelfde, namelijk: dode huidcellen verwijderen. Maar wat voor effect heeft dit eigenlijk voor je huid?

Scrubben zorgt ervoor dat je huid (weer) gaat stralen, dat ze zachter en gladder aanvoelt, de doorbloeding gestimuleerd wordt en de werkstoffen die daarna aangebracht worden beter de huid in kunnen.

Het belangrijkste van een peeling is de korrel. Heel vaak zijn dit perzikpittensplinters of druivenpitten. Die kunnen gemeen scherp zijn waardoor de huid snel beschadigd. Een beter alternatief is een ronde korrel. Die duwt op een milde manier de dode huidcellen los in plaats van ze agressief weg te schuren.

Een geschikte ronde korrel is niet zo gauw te vinden in een scrub en vaak als je hem vindt zijn deze korrels van plastic, wat prima werkt, maar niet echt milieuvriendelijk is. Dr.Baumann heeft in alle peelings een korrel die gemaakt is van ‘polyactic’ acid; een bioplastic die 100% biologisch afbreekbaar is en dus niet schade aan het milieu aanricht.

Naast de korrels is er ook vaak een zuur of base toegevoegd. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de dode huidcellen verweken en dus makkelijk loskomen.

Door het scrubben wordt ook de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden afvalstoffen in de huid sneller afgevoerd en wordt er zuurstof- en voedselrijk bloed aangevoerd. Daardoor gaat de huid dus mooi glanzen en stralen.

Wat wel belangrijk is, is om niet te vaak te scrubben. Zo’n 1 à 2 keer in de week is meer dan voldoende. De dode huidcellen maken namelijk deel uit van de natuurlijke beschermingsmantel van de huid. Haal je teveel weg, dan beschadig je de huid en is ze vatbaarder voor allerlei bacteriële infecties en irritaties.

Scrubben jullie weleens jullie huid? Hoe vaak doen jullie dit en hoe ervaren jullie dit?
Laat het weten door te reageren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *