Waarom is hydrateren belangrijk voor uw huid en hoe kunt u dat op de goede manier aanpakken?

Door een tekort aan vocht in de bovenste huidlaag (de hoornlaag) ontstaan de bekende droogterimpeltjes die een eerste teken zijn van beginnende huidveroudering. De huid goed hydrateren is dan ook zeer belangrijk om dit zover wat mogelijk is te voorkomen of iets terug te dringen. Ook is de weerstand van een gehydrateerde huid veel hoger. U kunt het vergelijken met een plant die genoeg water moet krijgen, hij zal dan mooi bloeien en stralen. Dat gebeurd ook met een gehydrateerde huid.

Rond het concept hydratatie is een miljardenindustrie opgebouwd met “hydraterende” crèmes. Er bestaat echter niet zoiets als een ‘hydraterende crème’. Om de eenvoudige reden dat de huid van nature vochtafstotend is, vanwege de beschermende functie tegen infiltrerende ziektekiemen. Daarom is de huid niet in staat om van buiten af vocht op te nemen. Ook niet als dat water met een crème wordt opgebracht.
Dit is zeer eenvoudig te begrijpen: mocht de huid wel vocht kunnen absorberen, dan zou het volstaan in bad te gaan om de huid als een spons met water te laten vollopen. Het tegenovergestelde is echter het geval: de huid verliest méér vocht door contact met water.

Neemt u zelf eens de proef op de som: ga voor en na het nemen van een bad op de weegschaal staan. Is uw huid na het bad beter gehydrateerd? Neen. Integendeel. Na een bad van een half uur zult u een halve tot een hele kilo minder wegen: uw lichaam heeft langs de huid een halve tot een hele liter water verloren, en dus niet geabsorbeerd.

Is een crème dan zinloos? Zeker niet. Een crème stopt onnodig vochtverlies (vocht dat dus al in de huid zit) dat een gevolg is van een gebrek aan huidvet op het huidoppervlak. Met andere woorden, zonder huidvet of crème zouden lichaam en huid onnodig vocht verliezen. Het met de reiniging verloren huidvet aanvullen met een goede crème is om die reden óók zeer belangrijk met name bij een droge huid.

Onnodig vochtverlies tegenhouden is echter niet hetzelfde als actief hydrateren (extra vocht toevoegen). Dat kan enkel met liposomen. Een liposoom is het enige ingrediënt dat in staat is van buitenaf water in de huid te transporteren en dus de huid actief en optimaal te hydrateren.

Daarnaast hebben liposomen een belangrijke transportfunctie. Ze zijn als geen ander ingrediënt in staat om vitamines en andere werkstoffen tot bij de levende huidcellen te transporteren. Ook dat lukt nooit met een gewone crème.
Pas nà het opbrengen van de liposomen kan eventueel nog een crème worden aangebracht indien de huid toch nog te droog zou aanvoelen. Zo wordt de zonet gehydrateerde huid weer netjes ingevet en beschermd tegen indringers en onnodig vochtverlies. Ook kunnen liposomen de eigen huidtalg vloeibaarder maken zodat huidverstoppingen minder snel veroorzaakt worden en uw huid dus schoner blijft.

Producten met meervoudige liposomen, hyaluronzuur en de juiste werkstoffen en vitamines, vindt u onder meer in onze productlijnen DR. BAUMANN SKINIDENT, DR. BAUMANN CLASSIC en BEAUCAIRE.

Wat zijn liposomen nou eigenlijk en hoe werken ze op de huid? Lees het in deze blog!

Gebruikt u al liposomen of wilt u het gaan gebruiken? Reageer hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *