Wat zijn liposomen en wat doen ze voor je huid?

Een zichtbaar gezonde en mooie huid is altijd een goed gehydrateerde en gevoede huid. De buitenste huidlagen worden naarmate de huid ouder wordt slechter doorbloed, gevoed en gehydrateerd van binnenuit. Daardoor ziet de huid er brozer, droger en grauwer uit. Ook de kans op bepaalde huidproblemen is groter. Veel mensen willen er toch graag fris en verzorgd uitzien. U bereikt dit door in ieder geval gebruik te maken van meervoudige liposomen! Ik kan het dus ook niet vaak genoeg tegen mijn klanten zeggen: gebruik dagelijks liposomen als u een mooie gezonde huid wilt! Lees in deze blog hoe liposomen precies werken op de huid.

Het doel van liposomen

Vocht en voedingsstoffen kunnen alleen maar maximaal door de huid worden opgenomen door gebruik te maken van deze meervoudige liposomen. Door hun huideigen samenstelling en hun holle structuur kunnen liposomen water en voedingsstoffen (bijvoorbeeld vitamines) transporteren tot in de levende huidcellen. Maar liposomen hebben nog meer goede eigenschappen. Ze maken de huideigen talg vloeibaarder waardoor er minder snel onzuiverheden of verstopte poriën zullen ontstaan en de talg beter verdeeld wordt over de huid. Vaak is het gebruik van een ‘’gewone’’ dagverzorging overbodig geworden. Alleen bij een vetarme huid (een huid wat strak aanvoelt) kan een verzorgende crème nà de liposomen gewenst zijn.

Wat zijn liposomen?

Liposomen zijn microscopisch kleine en holle vetbolletjes waarvan de wand (het membraan) opgebouwd is uit een dubbele laag fosfolipiden. Deze fosfolipiden zijn identiek aan de fosfolipiden van de huid, waar ze in het stratum corneum het vocht vasthouden en daardoor voor een optimale hydratering zorgen. Een gedehydrateerde huid is in wezen daarom een huid met een tekort aan fosfolipiden (bijvoorbeeld door overdadig wassen),waardoor er niet genoeg water in de huid kan worden opgeslagen. Door liposomen,dus eigenlijk fosfolipiden in een holle bolvorm gevuld met water en evt. vitamines, op de huid aan te brengen worden de tekorten aangevuld en zal de huid maximaal worden gehydrateerd, herstelt en verbeterd.

Dr. Baumann liposomen


Dr. Baumann gebruikt meervoudige liposomen die bestaan uit enkelvoudige liposomen van verschillende groottes.  De kleinste dringen daarbij het verste door. Zo hydrateren en voeden meervoudige liposomen waar er tekorten bestaan. Deze transportfunctie van liposomen is zeer voordelig bij stoffen die een positief effect hebben op de huid. Liposomen kunnen echter ook schadelijke stoffen zoals conserveringsmiddelen of parfums in de huid brengen waardoor ze mede de oorzaak van allergische reacties worden. Onder andere daarom vervaardigt Dr. Baumann haar producten met liposomen zonder parfum, zonder conserveringsmiddelen en zonder andere huid allergene ingrediënten.

Conclusie

Meervoudige liposomen hydrateren de huid vele malen beter dan enige andere stof die gebruikt wordt in de cosmetica. Ook meer dan de gebruikelijke enkelvoudige liposomen. Wetenschappelijke studies tonen aan dat meervoudige liposomen in combinatie met hyaluronzuur de vochtigheid van de huid met 100% doen toenemen binnen 7 dagen (2 maal daags gebruik), vanaf het starten van de behandeling!!

Laat u adviseren welke liposomen gel voor uw huid geschikt is. Voor ieder budget en huidtype is er een geschikt liposomen product.

Dit vind je misschien ook leuk...