Huidfunctie

De huid is het grootste orgaan van je lichaam. Daar mag je dus best zuinig op zijn. Heel veel cosmetica is belastend voor de huid, vooral op de lange termijn, waardoor er heel gemakkelijk een huidallergie kan ontwikkelen. De huid moet ademen en heeft van zichzelf een goed zelfherstellend vermogen. Belastende cosmetica verstoort de huidfunctie, waardoor hij niet meer goed kan ademen en het metabolisme verstoort. Dan kun je net zo goed niks op je huid doen, want dat is altijd nog beter dan zeer belastende cosmetica.

Huidbelastende factoren

De huid heeft het zwaar te verduren door hormoonschommelingen, verkeerde cosmetica, de zon, roken, luchtvervuiling, verwarming en airconditioning. Dit zijn allemaal factoren die de huid snel uit balans brengen. Daarom is dagelijks je huid verzorgen wel belangrijk als je een gezonde huid wilt (behouden).

Je kan je huid er niet 100% van weerhouden om ouder te worden en uit balans te raken, want dat heeft met allerlei factoren te maken zoals leefgewoontes, hormoonwisselingen en/of ziektes (kijk hier voor huidproblemen).
Beweging, ontspanning, gezonde voeding en genoeg drinken dragen positief bij aan een gezonde huid. Hormoonwisselingen kunnen ook rare dingen met je lijf en huid doen en zullen lastig te controleren zijn. Probeer ook zo min mogelijk stress te creëren en zoveel mogelijk balans te vinden tussen rust/ beweging en ontspanning /inspanning.

Huidverzorging thuis

Het kan jaren goed gaan voordat je last krijgt van een onrustige/gestreste huid, terwijl de intentie goed was: je huid verzorgen. Vaak heb je er al veel geld aan uitgegeven. De bedoeling is dus goed, want je hebt de moeite genomen je huid te verzorgen. Alleen schadelijke ingrediënten brengen de huid uit balans, wat dus zonde is van je geld, tijd en moeite. Door wel de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, is je huid beter bestand tegen allerlei huidproblemen, omdat de huidweerstand zo hoog mogelijk gehouden wordt. Dit kan heel makkelijk thuis door huidverzorgingsproducten te gebruiken die de huid ondersteunen en die geen schadelijke effecten hebben op de huid. Zo kun je je huid heel makkelijk in optimale conditie brengen en de huidbarrière zo sterk mogelijk houden!

De dagelijkse verzorging thuis is iedere dag weer een behandeling! Dat is dus de allerbelangrijkste. Je kunt nog zo vaak voor een gezichtsbehandeling komen, maar als de thuisproducten niet van goede kwaliteit zijn of niet geschikt voor je huid, zal de huid niet of nauwelijks gaan verbeteren en zal je je verwachtingen moeten bijstellen.

Producten Dr. Baumann

Bij Schoonheidssalon Couleur wordt er gewerkt met het merk Dr. Baumann. De complete lijn heeft voor iedere huid en ieder budget een geschikte huidverzorging. Dr.Baumann is een bionoom cosmeticamerk. Kort samengevat betekent dat, dat alle producten zowel goed zijn voor het welzijn van mens, dier & milieu.

Meer weten van Dr.Baumann? Ga naar de webshop, daar kun je informatie vinden en alle producten overzichtelijk bekijken. Om de prijzen te kunnen zien, zou u eenmalig een account moeten aanmaken. Helaas is het niet mogelijk de prijzen openlijk op de website te vermelden, vanwege de regels van Dr. Baumann. Ook kun je de prijslijst opvragen door contact op te nemen. Je krijgt dan de prijslijst opgestuurd per mail.

Wat biedt een gezichtsbehandeling?

Een gezichtsbehandeling is een boost voor je huid en welzijn. Zo kun je de huidweerstand aanzienlijk verhogen en specifiekere problemen effectiever aanpakken. Je voelt direct verschil! Alle gezichtsbehandelingen zijn anti-aging, hoe uitgebreider de behandeling hoe effectiever het resultaat!

Daarnaast is het ook heerlijk ontspannend, even tijd voor jezelf in deze drukke maatschappij. Iedere gezichtsbehandeling wordt er ingespeeld op de behoeften van je huid op dat moment en te kijken naar geschikte (thuis)verzorging voor dat moment. Je huid veranderd, dus de behoeften veranderen mee. Je bent niet verplicht de producten van Dr. Baumann te gebruiken, maar de resultaten kunnen dan teleurstellend zijn. Stel je verwachtingen dan ook bij!

Je krijgt advies over welke gezichtsbehandeling het beste bij je huid past. Ook krijg je advies over het dagelijks verzorgen van je huid. Iedere keer dat je komt wordt er een analysekaart bijgehouden. Daardoor kunnen we zien hoe het met je huid gaat over langere tijd.
Voor de prijzen van de behandelingen gaat u naar de tarieven.

Voor vragen en/of advies kun je tenslotte altijd contact opnemen met de salon.