Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Personen die veel tillen of zwaar werk met de handen verrichten hebben als natuurlijke bescherming- eelt aan de handen. Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten.

-Eelt aan de voeten als bescherming
Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk, een natuurlijke beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook een beschermlaag nodig, omdat die veel wrijving hebben. Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en gaat het pijn doen bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, soms in combinatie met likdoorns.
Dit eelt wordt in een voetbehandeling weggehaald tot de normale dikte en eventuele likdoorns worden verwijderd. Zelf kunt u het eelt bij vijlen met bijvoorbeeld een eeltvijl.

-Eelt door verkeerd schoeisel
Ook kan eelt ontstaan door de druk van de schoen boven op de tenen of teentoppen, met als gevolg pijnlijke likdoorns. Meestal is de schoen dan de oorzaak, deze is te klein. Ook te wijde schoenen kunnen eelt veroorzaken, omdat er dan een constante wrijving is tussen de huid en de schoen. Goed passende schoenen zijn dus heel belangrijk om extra eeltvorming aan de tenen te voorkomen.
Heeft u last van overmatig eelt, dan zou een voetbehandeling erg prettig zijn voor uw voeten.Daarna zal u het gevoel hebben dat u op ‘wolken’ loopt.