Waarom Make-up loze dagen?

Veel vrouwen worden onzeker van hun eigen spiegelbeeld als ze geen make up dragen. Ik ken vrouwen die zelfs nooit zonder make-up over straat durven gaan. Tegenwoordig zie je op social media steeds vaker bekende vrouwen die poseren voor de camera zonder make-up op, zoals bijvoorbeeld Chantal Jansen in de &C. Toch zou ik iedereen aanraden dit af en toe te doen en daar heb ik een aantal goede redenen voor!

Veel vrouwen voelen zichzelf lelijk zonder make-up en dat is zonde!

Allereerst is niet alle make up vrij van schadelijke ingrediënten (make up van Dr.Baumann uiteraard wel). Het spreekt dus voor zich dat het goed is je huid af en toe​​ te laten rusten en bij te laten komen en te laten herstellen. Zo verstikt de huid ook minder en kan hij even ‘ademen’. Dit is toch wel de basis voor als je een mooie huid wilt, het vermijden van deze schadelijke ingrediënten. Denk maar aan een goede nacht slapen. Als je dan wakker wordt is je huid mooi rozig en kalm (als je een goede nachtrust gehad hebt tenminste!).  

Ten tweede

Je krijgt een goed beeld van je huid en zijn behoeften, omdat je beter kan voelen en zien wat hij nodig heeft. Soms ‘pakt’ de make up ook niet zo fijn en dan kan het zijn dat je huid(te) droog is, te vervuild is of futloos. Daar kan je dan op inspelen met de juiste huidverzorging en bijsturen. Daardoor geef je je huid de boost die die nodig heeft en heb je ook weer minder make-up nodig, omdat je huid weer meer straalt van zichzelf. De dagen daarna wanneer je wel weer make-up draagt, ziet het er ook veel mooier uit. Maar dat komt mede doordat je de huid bij de basis hebt aangepakt i.p.v. hem alleen maar te camoufleren. 

Lees ook: hoe je een ”mini facial” thuis kan aanpakken

Als derde

Je vervalt vaak automatisch in het patroon alles steeds dikker aan te brengen, omdat er gewenning optreed van hoe je eruit zou moeten zien. Dit is heel herkenbaar, ik heb daar ook weleens last van gehad, maar soms geeft een goede stap terug doen, dus geen make-up dragen, weer de juiste balans in de hoeveelheid make-up die je aanbrengt. Ook is dit een goed moment om te bedenken waarom je bepaalde make-up aanbrengt en of het je wel daadwerkelijk ‘mooier’ maakt. Een goed moment is bijvoorbeeld als je op vakantie bent of nu tijdens de lockdown. Draag eens een aantal dagen geen make-up en kijk wat er gebeurd!

Als allerlaatste

Het scheelt veel tijd en je mindset geeft meer toe aan het relax gevoel zoals bijvoorbeeld op zondag. Ik heb dan vaak ook geen zin om make up aan te brengen. Ook ga je jezelf weer mooier vinden zonder make-up als je het vaker doet en word je zelfvertrouwen minder afhankelijk van de make-up. Je komt dus weer dichter bij jezelf. Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik weet dat make-up je net dat beetje zelfvertrouwen kan geven, alleen bij veel vrouwen slaat dat door naar de verkeerde kant en valt hun volledige zelfvertrouwen weg als ze make-up loos zijn. Dit vind ik heel erg zonde. 

Met make-up geldt altijd: less is more!

Ik kan mij nog herinneren dat ik in het begin altijd mensen zag waarbij ik liever wel make-up op gehad had en dan voelde ik me ineens erg klein en lelijk. Toch valt het die persoon veel minder op dan je zelf denkt. Op zo’n moment helpt het om een zelfverzekerder houding aan te nemen, want dat zegt veel over wat je uitstraalt. 
Vraag jezelf ook altijd af of de make up die je draagt, je wel echt mooier maakt. ”Less is more” geldt hier echt wel voor. Natuurlijk mag lippenstift of oogschaduw gezien worden, maar als je eyeliner te dik is voor wat past bij je vorm ogen, krijg je niet de uitstraling die je zou willen.

 
Nog een tip!

Maak foto’s van jezelf zonder make-up en met verschillende soorten make up op. Kijk kritisch naar jezelf en wat het met je uitstraling doet.
Ik zeg altijd, je moet nog steeds herkenbaar zijn zonder make-up. Als je jezelf helemaal veranderd en shaped (gezichtsvorm veranderd), is dat niet goed voor je eigenwaarde, omdat je diep van binnen weet hoe je er zonder uitziet. Vergelijk jezelf ook niet met beroemde mensen of perfecte Pinterest plaatjes, want het is niet realistisch jezelf in geheel zonder make up en alle uitvergrootte imperfecties,  te vergelijken met mensen die een dikke laag make-up, nepwimpers e.d. op hebben. De foto’s zijn ook altijd bewerkt en er zit een filter overheen. Wat je wel kunt doen is googlen op beroemde vrouwen zonder make-up. Je zal verstelt staan wat het verschil is met of zonder make up en zien dat zij ook niet perfect zijn!

Conclusie

Af en toe make-up loos door het leven gaan is goed voor je mentale en lichamelijke welzijn. Gewoon om te resetten en terug te gaan naar de basis. Natuurlijk draag ik ook make-up op de dagen dat ik werk of afspraken heb anders zou ik een te sterk ”blote billen gezicht” gevoel hebben! Ook geeft het mij net het zetje om mij zelfverzekerder te voelen, alleen ik ben er niet (meer) afhankelijk van en dat is een groot verschil!

Dit was mijn blog over waarom af en toe make-up loos door het leven gaan zo goed is om te doen. Gaan jullie weleens de deur uit zonder make-up? Hoe voel je je daarbij? Reageer hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *