Steeds meer mensen sporten. Daarom is een goede conditie van de voeten heel belangrijk. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle sporten komt iedere beweging voort vanuit de voeten door een samenspel van botten, spieren en zenuwen. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoenen draagt. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen.
De gevolgen van slecht passende sportschoenen kunnen o.a. zijn:
-Ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels
-Kloofvorming aan de hielen
-Overmatig transpireren
-Blaren.

U kunt de salon bezoeken voor een algemene verzorging van de voeten, maar ook om u van uw voetproblemen af te helpen. Ook kunt u terecht voor advies over de schoenkeuze en de persoonlijke verzorging van uw voeten.

Voorkom blaren
Vooral in het begin van het sportseizoen treden blaren op. Dat komt doordat de huid vaak een tijd niet aan druk of wrijving is blootgesteld. Eelt is nodig om uw huid te beschermen tegen blaren en dat wordt door wrijving pas weer aangemaakt. Neem daarom vooral in deze periode beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden af tijdens training en wedstrijden met bijv. pleister. De schoen wrijft dan tegen de pleister in plaats van de huid.
Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten. Wat ook kan helpen is om een paar dunne sokken onder uw sportsokken aan te trekken. Dat kan alleen helpen als de schoenen daardoor niet te krap zitten. Let wel op dat de tenen niet afgekneld worden. Het is ook niet verstandig om vlak voor het sporten je voeten in te smeren, daardoor worden je voeten te zacht, terwijl ze juist wat ruwer moeten zijn. Wat u wel kunt doen is een ‘blaarpreventieve’ crème gebruiken.