Rosacea is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat. Het is typisch een aandoening die komt en gaat, met rustige periodes en periodes waarin het heftig opspeelt(flushes).
Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. De typisch bij Rosacea voorkomende kleine haarvaatjes op de wangen staan bekend als couperose.
Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt dan ook wel acne rosacea genoemd, hoewel het met echte acne weinig te maken heeft.

Verzorging van de Rosacea huid

Rosacea heeft de naam moeilijk behandelbaar en erg onvoorspelbaar te zijn. Antibiotica of hydrocortisones brengen slechts kort verbetering en de huid gaat heel vaak tegenovergesteld reageren dan men zou verwachten. Typisch voor Rosacea is ook dat de huid maandenlang rustig kan zijn en dat dan plotseling, zonder enige aanwijsbare reden, de rosacea uitbreekt. Zaak is dan ook, tijdens de rustige periodes, de huid gezonder en weerbaarder te maken zodanig dat rosacea aanvallen beter worden opgevangen en minder heftig en frequent worden.  En dit lukt vrij goed met DR. BAUMANN producten. Door de zon, hitte, koude, alcohol, koffie, kruiden en vet kan het wel (tijdelijk)verergeren.

Camouflage van Rosacea

Naast de goede resultaten voor wat betreft natuurlijke en gezonde behandeling van Rosacea heeft DR. BAUMANN ook alles in huis om, wanneer de Rosacea weer opspeelt, je op een gezonde manier toch mooi de deur uit te laten stappen. De camouflage is een mooie dekkende vetvrije make-up waar veel mensen baat bij hebben.

Voor en na
Voor en na de make-up van Dr.Baumann

Wie graag meer wil weten over de DR. BAUMANN behandeling of over het gezond camoufleren van Rosacea, neem dan contact op met de schoonheidssalon.