Diabetische voeten vereisen extra zorg. Regelmatige controle (en behandeling) bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn omdat:

  • De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen, dus hierdoor ook de kwaliteit van de voeten.
  • Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen, waardoor pijn en wondjes niet goed gevoeld kunnen worden
  • De voeten van stand kunnen veranderen
  • Wondjes minder snel genezen en dus op tijd gealarmeerd of voorkomen moeten worden. Vaak wordt het zicht ook minder, dus er bestaat gevaar dat er wondjes zijn op de voet die niet gezien noch gevoeld worden, hoewel het sneller zal infecteren en langer duurt voor het geneest.

Het voorkomen van voetproblemen is dus één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, word er advies gegeven over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen.

Vergoeding bij diabetes

In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van (een deel van) de behandelingskosten. Informeer van te voren bij uw huisarts of zorgverzekeraar. Sinds juli 2014 kunt u bij Schoonheidssalon Couleur niet meer terecht voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Alle vergoedingen voor de diabetische voetbehandelingen zijn dan bij ons gestopt.

Voor meer informatie over diabetes en voetverzorging kijk op: www.dvn.nl