Gezichtsverzorging deel 2: Aanvullende verzorging

Aanvullend op uw huidige dagverzorging kunt u nog een aantal producten als extra gezichtsverzorging gebruiken. Bedenk goed dat de basis, dus de dagelijkse verzorging, het allerbelangrijkste is en dit echt een aanvulling is. Zolang de basis niet goed is, zal de aanvullende verzorging veel minder effect hebben. Hier kunt u de blog lezen over wat een goede dagverzorging voor uw gezicht is.

db7f8afc60f4d75f95949c2354b10ca4

Peeling

Een peeling heeft als functie de dode huidcellen te verwijderen en de celaanmaak te activeren. Ook uw huidteint ziet er weer fris en stralend uit. Op deze manier vertraagt u de vorming van onzuiverheden, zoals mee-eters, puistjes en gerstekorrels en vergroot u de doorlaatbaarheid van uw huid.

Door het scrubben van uw huid kunnen de verzorgende ingrediënten uit de dagverzorging, het ampul en/of het masker beter de huid intrekken. Dit omdat er geen extra laagje huid ‘in de weg zit’. Het is een product wat op bijna iedere huid toegepast kan worden, behalve de extreem droge, gevoelige en dunne huid. Ook op een acné huid moet u oppassen. Het kan de ontstekingen activeren of zelf verergeren.

Meestal zijn er verschillende sterktes verkrijgbaar. Laat u dus goed adviseren. Gebruik ook nooit een lichaamsscrub voor uw gezicht. Dit is veel te heftig en daarmee kunt u uw huid beschadigen. Een peeling kunt u afhankelijk van uw huidtype 1 á 2 maal in de week gebruiken. Vaker is zeer af te raden, omdat u hiermee uw huid gaat beschadigen en uw huid gaat overstimuleren in celaanmaak. De peelings van Dr.Baumann bevatten kleine ronde bolletjes. Hiermee kan je de huid zeer intensief scrubben, zonder die te beschadigen, doordat ze volledig rond afgewerkt zijn.

maskers,P201_thumb_600x902.jpg.pagespeed.ce.tX_fox7n5i

Gezichtsmasker

Heeft uw huid behoefte aan een extra oppepper zoals een dieptereiniging, extra voeding of hydratatie? Dan kunt u een gezichtsmasker gebruiken. Een gezichtsmasker kan dieper doordringen in de huid dan een gezichtscrème en zal bij regelmatig gebruik de huid weer in balans kunnen brengen. Afhankelijk van uw huidtype zijn er verschillende soorten gezichtsmaskers. Over het algemeen is het zo dat een masker op basis van klei of poeder reinigend en wat uitdrogend werkt. Een crème of gelmasker werkt verschillend kalmerend, hydraterend en/of voedend. Een gezichtsmasker kunt u naar wens 1 á 2 maal in de week gebruiken.

De crème/gelmaskers van Dr.Baumann kunt u zelfs de hele dag of nacht laten zitten om zo in zijn geheel in te laten trekken. Ideaal als boost of oppepper. De kleimaskers van Dr.Baumann werken intensief reinigend zonder de huid teveel uit te drogen. Het neemt natuurlijk wel het teveel aan talg op, dus zal uw huid meer uitdrogen dan een créme masker. Ideaal voor de onzuivere, gemengde en vette/acné huid. Bij regelmatig gebruik zal uw huid rustiger worden,  schoner en gladder aanvoelen. Moet wel na 20 minuten van de huid verwijderd worden. U kunt hiermee ook alleen de onzuivere gebieden van uw gezichtshuid mee behandelen en niet op uw wangen als die sneller droog zijn.

Ampul

Wilt u een bepaald huidprobleem doelgericht behandelen of wilt u een intensievere thuisverzorging? Dan is een ampul (evt. als tijdelijk kuurgebruik) een ideale aanvullende verzorging. Een ampul bevat geconcentreerde actieve ingrediënten en is dus zeer doelgericht en duurzaam. Er zijn verschillende ampullen op de markt. Laat u dus goed adviseren welk ampul uw huid op dat moment de meeste behoefte heeft.

Er zijn heel veel soorten producten en merken op de markt. Als u echt goed advies wilt, kunt u het beste naar een schoonheidsspecialiste gaan. Die kan u gericht advies geven welke producten geschikt zijn voor uw huid. Het merk Dr. Baumann spreekt mij erg aan, omdat het zeer natuurlijke producten bevat, die geen allergische reacties zal veroorzaken.  Ook zijn de producten vrij van parabenen, conserveermiddelen, parfum, minerale oliën en dierlijke ingrediënten. Ook is het merk dierproefvrij.

Tips

– Hoe droger u scrubt, hoe effectiever de peeling zijn werking doet. Een klein beetje water moet wel altijd gebruikt worden. Laat de scrub zijn werking doen door niet te hard op uw huid te duwen.

– Niet veel tijd voor een reinigend masker? Breng het masker aan op een schone (liefst gescrubde) huid. Zodra het masker uitgewerkt is (na 20 minuten), stapt u zo onder de douche en kost het de minste tijd en moeite om het masker te verwijderen. Ondertussen kunt u tv kijken, de was opvouwen of lekker lezen! Een gel of créme masker kunt u een nachtje laten zitten.

– Breng een ampul het beste in de avond aan. ’s Nachts is je lichaam in rust en zal je huid meer aandacht krijgen en herstellen van de dag. Een ampul heeft dan dus meer effect, omdat het beter opgenomen wordt door de huid.

Hopelijk hebben jullie nu wat meer duidelijkheid gekregen over een goede aanvullende gezichtsverzorging. Hebben jullie nog vragen, tips of ervaringen die je zou willen delen? Reageer dan hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *